Paradicsomos golyó recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 10 dkg zsemlemorzsa
- fél kg darált hús
- só
- bors
- szárított petrezselyem
- oregánó
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- cukor
- tészta
- sűrített paradicsom
Elkészítése:
A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót, borsot összedolgozzuk, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle (én kicsiket szoktam, mert úgy gusztusosabb). A gombócokat olajban barnára sütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát, fokhagymát. Én szoktam bele szelni paprikát és paradicsomot is, de az elhagyható. Megpirítjuk olajon, felöntjük 2-3 dl vízzel, belerakjuk a sűrített paradicsomot ízlés szerint, illetve szórunk bele szárított petrezselymet, és oregánót. Az a jó, ha sűrű lesz ez a paradicsomos “szósz”. Ebbe beletesszük az olajban már kicsit megsütött húsgombócokat, majd 20-30 percig főzzük.
Köretnek tészta illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »