Paradicsomos golyó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • fél kg darált hús
  • bors
  • szárított petrezselyem
  • oregánó
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • cukor
  • tészta
  • sűrített paradicsom

Elkészítése:
A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót, borsot összedolgozzuk, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle (én kicsiket szoktam, mert úgy gusztusosabb). A gombócokat olajban barnára sütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát, fokhagymát. Én szoktam bele szelni paprikát és paradicsomot is, de az elhagyható. Megpirítjuk olajon, felöntjük 2-3 dl vízzel, belerakjuk a sűrített paradicsomot ízlés szerint, illetve szórunk bele szárított petrezselymet, és oregánót. Az a jó, ha sűrű lesz ez a paradicsomos “szósz”. Ebbe beletesszük az olajban már kicsit megsütött húsgombócokat, majd 20-30 percig főzzük.
Köretnek tészta illik hozzá.