Paprikás krumpli másképp recept

Hozzávalók:
- 6-7 db krumpli
- 15 dkg kolbász
- 3 szelet füstölt tarja(szeletelt), vagy bacon
- 1 db közepes hagyma
- kevés olaj
- só, bors, vegeta, pirospaprika, petrezselyem
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Felteszünk egy tálba vizet forrni a tojásokkal. Egy másik edénybe a hagymát apróra kockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászokat is hozzárakjuk, és a kis kockákra vágott füstölt tarjával is tovább pirítjuk egy kicsit.
Befűszerezzük egyet kavarunk rajta majd felöntjük vízzel. A megpucolt felkockázott krumplikat belerakjuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
Közben a tojásokat is keményre főzzük (forrástól számítva kb 10 perc). Mikor megpuhult a krumpli, (megkóstoljuk utána fűszerezünk ha kell)elzárjuk a gázt, és belerakjuk a megpucolt tojásokat átforgatjuk és lehet tálalni.
Friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.
Pici petrezselyemmel meghinthetjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »