Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli recept

Paprikás krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 400 g burgonya
    • 2 fej hagyma
    • 1/4 szál csípős kolbász
    • 2-3 szál virsli
    • 100 g füstölt sonka
    • 3 szelet zsírszalonna
    • só, vagy ételízesítő
    • pirospaprika
    • liszt (aki sűrűbben szereti)

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani.
    Amikor zsírt engedett, a szintén apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és tovább pirítjuk.

    Amikor üveges a hagyma, a tűzről félrehúzva befűszerezzük pirospaprikával, sóval/ételízesítővel, és ha sűrűbben szeretjük, szórjunk rá 1 ek lisztet is.

    Hozzákeverjük a kockákra vágott burgonyát és a füstölt sonkát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük főni.

    Közben felkarikázzuk a virslit és a kolbászt, és amikor a burgonya majdnem jó, hozzáadjuk a krumplihoz. További kb. 5 percig főzzük, és kész.

    Tipp:

    Ha egy kicsit fel akarod meg dobni, a burgonyával egyszerre tegyél hozzá 1 marék savanyú káposztát, és úgy főzd meg. Arra figyelj, hogy kicsit több vizet önt sár, és amikor kész, készíts egy tejfölös habarást, ezzel forrald össze, és tálalhatod.

    A paprikás krumpli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 124 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá