Paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 400 g burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 1/4 szál csípős kolbász
  • 2-3 szál virsli
  • 100 g füstölt sonka
  • 3 szelet zsírszalonna
  • só, vagy ételízesítő
  • pirospaprika
  • liszt (aki sűrűbben szereti)

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani.
Amikor zsírt engedett, a szintén apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és tovább pirítjuk.

Amikor üveges a hagyma, a tűzről félrehúzva befűszerezzük pirospaprikával, sóval/ételízesítővel, és ha sűrűbben szeretjük, szórjunk rá 1 ek lisztet is.

Hozzákeverjük a kockákra vágott burgonyát és a füstölt sonkát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük főni.

Közben felkarikázzuk a virslit és a kolbászt, és amikor a burgonya majdnem jó, hozzáadjuk a krumplihoz. További kb. 5 percig főzzük, és kész.

Tipp:

Ha egy kicsit fel akarod meg dobni, a burgonyával egyszerre tegyél hozzá 1 marék savanyú káposztát, és úgy főzd meg. Arra figyelj, hogy kicsit több vizet önt sár, és amikor kész, készíts egy tejfölös habarást, ezzel forrald össze, és tálalhatod.