Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani.
Amikor zsírt engedett, a szintén apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és tovább pirítjuk.
Amikor üveges a hagyma, a tűzről félrehúzva befűszerezzük pirospaprikával, sóval/ételízesítővel, és ha sűrűbben szeretjük, szórjunk rá 1 ek lisztet is.
Hozzákeverjük a kockákra vágott burgonyát és a füstölt sonkát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük főni.
Közben felkarikázzuk a virslit és a kolbászt, és amikor a burgonya majdnem jó, hozzáadjuk a krumplihoz. További kb. 5 percig főzzük, és kész.
Ha egy kicsit fel akarod meg dobni, a burgonyával egyszerre tegyél hozzá 1 marék savanyú káposztát, és úgy főzd meg. Arra figyelj, hogy kicsit több vizet önt sár, és amikor kész, készíts egy tejfölös habarást, ezzel forrald össze, és tálalhatod.