Orosz húsgombócok mustár mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 4 darab csemegeuborka, lereszelve
- 3 ek morzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- fél csokor petrezselyem
- 4 ek olaj
A mártáshoz.
- 1 ek liszt
- 4 dl húsalaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek mustár
- 2 dl krémtejszín
- 2 ek citromlé
A körethez:
- 40 dkg széles metélt
Elkészítése:
A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk.
Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk.
A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük.
A köret elkészítése:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »