Omlett recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet (gm) sonka
- 3 koktélparadicsom
- 1 szelet (lm) pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
- 1 mk kacsazsír a sütéshez
- só
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sonkaszeleteket félbe vágjuk, és egy grill serpenyőben megsütjük. A sajtot felszeleteljük, a paradicsomokat ketté vágjuk.
A tojásokat egy tányérban villával alaposan felverjük úgy, hogy a teteje habos legyen. Megsózzuk. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel is, ezt én most kihagytam.
A kacsazsírt felolvasztjuk a serpenyőben. Amikor a serpenyő felforrósodott, ráöntjük a felvert tojást, és picit lentebb vesszük a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.
Addig sütjük, míg a teteje krémes – de nem nyers – lesz, majd tányérra tesszük, rátesszük az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Az omlett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »