Omlett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet (gm) sonka
- 3 koktélparadicsom
- 1 szelet (lm) pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
- 1 mk kacsazsír a sütéshez
- só
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sonkaszeleteket félbe vágjuk, és egy grill serpenyőben megsütjük. A sajtot felszeleteljük, a paradicsomokat ketté vágjuk.
A tojásokat egy tányérban villával alaposan felverjük úgy, hogy a teteje habos legyen. Megsózzuk. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel is, ezt én most kihagytam.
A kacsazsírt felolvasztjuk a serpenyőben. Amikor a serpenyő felforrósodott, ráöntjük a felvert tojást, és picit lentebb vesszük a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.
Addig sütjük, míg a teteje krémes – de nem nyers – lesz, majd tányérra tesszük, rátesszük az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Az omlett kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 177 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.