Olívás avokádókrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 10 dkg olívabogyó
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 tk dijoni mustár
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az avokádót vágjuk félbe, majd emeljük ki a magját. Ezután kanalazzuk ki a húsát, majd villával törjük össze.
A keményre főtt tojást villával szintén nyomkodjuk össze, majd adjuk az avokádóhoz.
Az olívabogyót ízlés szerint vágjuk fel apróra, majd az olívaolajjal együtt, adjuk hozzá az avokádóhoz.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, majd keverjük össze és tálalásig hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Az elkészült avokádókrémet ízlés szerint friss péksüteménnyel, kétszersülttel, pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









