Natúr csirkemell pirított magvakkal recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
Olajos magvak tetszés szerint:
- lenmag
- szezámmag
- dió
- tökmag
- napraforgó
Körethez:
- rizs
- zöldségek
Elkészítése:
A csirkemellet ki klopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Állni hagyjuk fél órát.
Ezután serpenyőben olajon, vagy vajon mindkét oldalát mérsékelt lángon megpirítjuk.
Közben a magvakat teflon serpenyőbe kicsi lángon megpirítjuk.
A körethez a rizst átmossuk és puhára főzzük.
Ízlés szerint paprikát, paradicsomot, uborkát, lila hagymát kockázunk. Sóval, borssal ízesítjük, olívaolajjal meglocsoljuk.
Tálaláskor a csirkemellre szójuk a pirított magvakat.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aki szereti fűszeresebben a csirkemellet, használhat valamilyen fűszersót, esetleg fokhagymát.
Köretként krumplit is lehet készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »