Natúr csirkemell pirított magvakkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Natúr csirkemell pirított magvakkal

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé

Olajos magvak tetszés szerint:

  • lenmag
  • szezámmag
  • dió
  • tökmag
  • napraforgó

Körethez:

  • rizs
  • zöldségek

Elkészítése:

A csirkemellet ki klopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Állni hagyjuk fél órát.

Ezután serpenyőben olajon, vagy vajon mindkét oldalát mérsékelt lángon megpirítjuk.

Közben a magvakat teflon serpenyőbe kicsi lángon megpirítjuk.

A körethez a rizst átmossuk és puhára főzzük.

Ízlés szerint paprikát, paradicsomot, uborkát, lila hagymát kockázunk. Sóval, borssal ízesítjük, olívaolajjal meglocsoljuk.

Tálaláskor a csirkemellre szójuk a pirított magvakat.

Jó étvágyat!

Tipp:

Aki szereti fűszeresebben a csirkemellet, használhat valamilyen fűszersót, esetleg fokhagymát.

Köretként krumplit is lehet készíteni.