Narancsos rizspuding dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 2 dl tej
- 3 dl narancslé
- 2 db szegfűszeg
- 1-2 mk őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 7 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 12 szem dió
Elkészítése:
A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és kb 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A narancslevet a tejjel összeborítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszerekkel és lassú tűzön ebben főzzük tovább a rizst, egészen addig, amíg a levet magába szívja.
Darált, durvára vágott pörkölt dióval vagy narancsszeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »