Narancsos rizspuding dióval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 2 dl tej
- 3 dl narancslé
- 2 db szegfűszeg
- 1-2 mk őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 7 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 12 szem dió
Elkészítése:
A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és kb 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A narancslevet a tejjel összeborítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszerekkel és lassú tűzön ebben főzzük tovább a rizst, egészen addig, amíg a levet magába szívja.
Darált, durvára vágott pörkölt dióval vagy narancsszeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

