Mogyorókrémes-csokis kocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 tábla tejcsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vízet és a cukrot és habosra keverjük.
A fehérjéből kemény habot verünk. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a habot. Hozzáadjuk a sütporral elkevert lisztet.
Közepes tepsibe öntjük. 180 fokon, kb. fél óráig sütjük.
A kész piskótát ha kicsit kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik felére mogyorókrémet kenünk vastagon, majd rátesszük a másik felét.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a tetejére kenjük.
Pár órára hütőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.