Mogyorókrémes-csokis kocka recept

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 tábla tejcsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vízet és a cukrot és habosra keverjük.
A fehérjéből kemény habot verünk. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a habot. Hozzáadjuk a sütporral elkevert lisztet.
Közepes tepsibe öntjük. 180 fokon, kb. fél óráig sütjük.
A kész piskótát ha kicsit kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik felére mogyorókrémet kenünk vastagon, majd rátesszük a másik felét.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a tetejére kenjük.
Pár órára hütőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »