Mogyorókrémes-csokis kocka recept

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 tábla tejcsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a vízet és a cukrot és habosra keverjük.
A fehérjéből kemény habot verünk. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a habot. Hozzáadjuk a sütporral elkevert lisztet.
Közepes tepsibe öntjük. 180 fokon, kb. fél óráig sütjük.
A kész piskótát ha kicsit kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik felére mogyorókrémet kenünk vastagon, majd rátesszük a másik felét.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a tetejére kenjük.
Pár órára hütőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »