Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept

Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
- 4 ek virágméz
Trüffelhez:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek rum vagy aroma
- vagy bármilyen ízű fagyi
Elkészítése:
A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.
A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.
Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.
A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
Lehűtjük és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel
Lehet fagyival is tölteni úgyis finom :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »