Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept
Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
- 4 ek virágméz
Trüffelhez:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek rum vagy aroma
- vagy bármilyen ízű fagyi
Elkészítése:
A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.
A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.
Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.
A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
Lehűtjük és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel
Lehet fagyival is tölteni úgyis finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

