Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept

Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
- 4 ek virágméz
Trüffelhez:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek rum vagy aroma
- vagy bármilyen ízű fagyi
Elkészítése:
A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.
A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.
Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.
A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
Lehűtjük és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel
Lehet fagyival is tölteni úgyis finom :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »