Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept

Mézkaramellen sült őszibarack töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
    • 4 ek virágméz

    Trüffelhez:

    • 30 dkg tejcsokoládé
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 ek rum vagy aroma
    • vagy bármilyen ízű fagyi

    Elkészítése:

    A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.

    A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.

    Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
    Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.

    A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
    Lehűtjük és hűtőbe tesszük.

    Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel

    Lehet fagyival is tölteni úgyis finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá