Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept
Hozzávalók:
- 6 db kemény húsú érett kemény őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
- 4 ek virágméz
Trüffelhez:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek rum vagy aroma
- vagy bármilyen ízű fagyi
Elkészítése:
A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.
A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.
Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.
Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.
A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.
Lehűtjük és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel
Lehet fagyival is tölteni úgyis finom :)