Mézes zöldséges vacsora recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 bögre rizs
- 1 tk kurkuma
- 1-1,5 tk delikát
- 500-700 g csirkemell
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségmix
- 1 dl tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagymapor
- 3 ek méz
- 2 ek olaj
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük a delikátos, kurkumás, kétszeres mennyiségű vízben.
A csirkemellett felkockázzuk. Az olajat, mézet, mustárt, pirospaprikát, fokhagymaport és borsott összekeverjük és ebbe forgatjuk a felkockázott húst.
Minimum fél órát pácoljuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a zöldséget és tovább főzzük. Ha szügséges felöntjük egy pici vízzel és utánízesítjük.
Ha már a zöldség is puha egy kis tejföllel sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










