Mézes zöldséges vacsora recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 bögre rizs
- 1 tk kurkuma
- 1-1,5 tk delikát
- 500-700 g csirkemell
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségmix
- 1 dl tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagymapor
- 3 ek méz
- 2 ek olaj
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük a delikátos, kurkumás, kétszeres mennyiségű vízben.
A csirkemellett felkockázzuk. Az olajat, mézet, mustárt, pirospaprikát, fokhagymaport és borsott összekeverjük és ebbe forgatjuk a felkockázott húst.
Minimum fél órát pácoljuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a zöldséget és tovább főzzük. Ha szügséges felöntjük egy pici vízzel és utánízesítjük.
Ha már a zöldség is puha egy kis tejföllel sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »