Mézes zöldséges vacsora recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 bögre rizs
- 1 tk kurkuma
- 1-1,5 tk delikát
- 500-700 g csirkemell
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségmix
- 1 dl tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagymapor
- 3 ek méz
- 2 ek olaj
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A rizst puhára főzzük a delikátos, kurkumás, kétszeres mennyiségű vízben.
A csirkemellett felkockázzuk. Az olajat, mézet, mustárt, pirospaprikát, fokhagymaport és borsott összekeverjük és ebbe forgatjuk a felkockázott húst.
Minimum fél órát pácoljuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a zöldséget és tovább főzzük. Ha szügséges felöntjük egy pici vízzel és utánízesítjük.
Ha már a zöldség is puha egy kis tejföllel sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










