Mexikói csípős, fűszeres rántotta recept

Hozzávalók:
- 4 evőkanál olaj
- 4 tortilla lap
- 2 paradicsom kimagozva és nagyobb darabokra vágva
- 2 szál zöldhagyma felaprítva
- 2 kisebb zöld chilipaprika kimagozva és felaprítva
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 1/2 teáskanál só
Elkészítése:
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tekerjük fel a tortillákat mint a palacsintát, vagdossuk csíkokra, egyenesen a forró olajba. Pár perc alatt süssük a tortillacsíkokat ropogósra, majd szedjük ki egy tálba.
Adjuk a forró olajhoz a felaprított paradicsomot és zöldhagymát a chilivel együtt és fakanállal kevergessük úgy 1 percig. Tegyük hozzá vissza a tortillacsíkokat, majd jöhet a felvert tojás és a só. Ugyanazzal a fakanállal folyamatosan kevergessük, mint amikor rántottát készítünk.
Amikor a tojás kezd megkötni, húzzuk le a serpenyőt a tűzről és keverjük tovább, amíg a kívánt állagot elérjük.
Tortillába tekerve kínáljuk. Ennek hiányában egytálételként is fogyszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »