Mexikói chilis bab-rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 doboz kukorica
- 1 doboz vörös bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált hús
- ketchup 5-6 ek
- só, bors, csípős fűszerek
- fél kg rizs
- olaj
Elkészítése: A rizst megfőzöm, eközben elkészítem a szószt, melyet a következőképp készítek el:
Felszeletelek egy fej vöröshagymát, melyet csíkokra vágok, forró olajon megpirítom, majd 2 gerezd fokhagymát nyomok rá, amikor már üvegesre pirult.
Ez után bele teszem a darált húst, hagyom hadd, főljön – süljön meg a hagymán, (közben kevergetem,nehogy oda égjen) és miután a hús is megsült fűszerezem egy kis borssal, sóval, egyéb csípős fűszerekkel is ízesíthetjük még tovább. Teszek rá 5-6 evőkanálnyi ketchupot és felöntöm 4dl vízzel, illetve a konzerv kukoricát és a babot teszem még hozzá. Hagyom hadd forrjanak össze az ízek és pár perc múlva lezárom.
A szószt, rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »