Mexikói chilis bab-rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 doboz kukorica
- 1 doboz vörös bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált hús
- ketchup 5-6 ek
- só, bors, csípős fűszerek
- fél kg rizs
- olaj
Elkészítése: A rizst megfőzöm, eközben elkészítem a szószt, melyet a következőképp készítek el:
Felszeletelek egy fej vöröshagymát, melyet csíkokra vágok, forró olajon megpirítom, majd 2 gerezd fokhagymát nyomok rá, amikor már üvegesre pirult.
Ez után bele teszem a darált húst, hagyom hadd, főljön – süljön meg a hagymán, (közben kevergetem,nehogy oda égjen) és miután a hús is megsült fűszerezem egy kis borssal, sóval, egyéb csípős fűszerekkel is ízesíthetjük még tovább. Teszek rá 5-6 evőkanálnyi ketchupot és felöntöm 4dl vízzel, illetve a konzerv kukoricát és a babot teszem még hozzá. Hagyom hadd forrjanak össze az ízek és pár perc múlva lezárom.
A szószt, rizzsel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »