Hozzávalók:
Elkészítése: A rizst megfőzöm, eközben elkészítem a szószt, melyet a következőképp készítek el:
Felszeletelek egy fej vöröshagymát, melyet csíkokra vágok, forró olajon megpirítom, majd 2 gerezd fokhagymát nyomok rá, amikor már üvegesre pirult.
Ez után bele teszem a darált húst, hagyom hadd, főljön – süljön meg a hagymán, (közben kevergetem,nehogy oda égjen) és miután a hús is megsült fűszerezem egy kis borssal, sóval, egyéb csípős fűszerekkel is ízesíthetjük még tovább. Teszek rá 5-6 evőkanálnyi ketchupot és felöntöm 4dl vízzel, illetve a konzerv kukoricát és a babot teszem még hozzá. Hagyom hadd forrjanak össze az ízek és pár perc múlva lezárom.
A szószt, rizzsel tálalom.