Melegszendvics pizza (kenyérből) recept

Hozzávalók:
- 10-12 szelet szikkadt kenyér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g tejszín
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl tej
- 100 g kolbász, szalámi vagy sonka (karikára vágva)
- 300 g mozzarella (felszeletelve)
- ketchup
- oregánó
- só
- bors
Elkészítése:
Egy pizzasütő tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk. A kenyérszeleteket szorosan egymás mellé helyezzük, és a kisebb lyukakat is kitöltjük, hogy egyenletes alapot kapjunk.
Egy tálban felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint ízlés szerint sót, borsot és oregánót. Az elkészült keveréket egyenletesen ráöntjük a kenyérre, hogy minden szelet jól átázzon.
A kenyér tetejére helyezzük a karikára vágott kolbászt, szalámit vagy sonkát, majd elrendezzük rajta a mozzarellaszeleteket. Megszórjuk oregánóval, és ízlés szerint ketchupot teszünk a tetejére. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a kenyér jól magába szívja a tejszínes keveréket.
Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »