Melegszendvics pizza (kenyérből) recept
Hozzávalók:
- 10-12 szelet szikkadt kenyér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 g tejszín
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl tej
- 100 g kolbász, szalámi vagy sonka (karikára vágva)
- 300 g mozzarella (felszeletelve)
- ketchup
- oregánó
- só
- bors
Elkészítése:
Egy pizzasütő tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk. A kenyérszeleteket szorosan egymás mellé helyezzük, és a kisebb lyukakat is kitöltjük, hogy egyenletes alapot kapjunk.
Egy tálban felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint ízlés szerint sót, borsot és oregánót. Az elkészült keveréket egyenletesen ráöntjük a kenyérre, hogy minden szelet jól átázzon.
A kenyér tetejére helyezzük a karikára vágott kolbászt, szalámit vagy sonkát, majd elrendezzük rajta a mozzarellaszeleteket. Megszórjuk oregánóval, és ízlés szerint ketchupot teszünk a tetejére. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a kenyér jól magába szívja a tejszínes keveréket.
Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









