Melegszendvics pizza (kenyérből) recept

Hozzávalók:
- 10-12 szelet szikkadt kenyér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g tejszín
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl tej
- 100 g kolbász, szalámi vagy sonka (karikára vágva)
- 300 g mozzarella (felszeletelve)
- ketchup
- oregánó
- só
- bors
Elkészítése:
Egy pizzasütő tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk. A kenyérszeleteket szorosan egymás mellé helyezzük, és a kisebb lyukakat is kitöltjük, hogy egyenletes alapot kapjunk.
Egy tálban felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint ízlés szerint sót, borsot és oregánót. Az elkészült keveréket egyenletesen ráöntjük a kenyérre, hogy minden szelet jól átázzon.
A kenyér tetejére helyezzük a karikára vágott kolbászt, szalámit vagy sonkát, majd elrendezzük rajta a mozzarellaszeleteket. Megszórjuk oregánóval, és ízlés szerint ketchupot teszünk a tetejére. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a kenyér jól magába szívja a tejszínes keveréket.
Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »