Medvehagymás-túrós csiga egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- kb. 25-35 dkg túró
- 10 szál medvehagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A medvehagymát apróra felvágjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedjük annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtsuk ki.)
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, és a tetejére szórjuk az apróra felvágott medvehagymát. Megszórjuk sóval, és egy kevés őrölt borssal.
A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd mindegyik csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »