Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-túrós csiga egyszerűen recept

Medvehagymás-túrós csiga egyszerűen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • kb. 25-35 dkg túró
    • 10 szál medvehagyma
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A medvehagymát apróra felvágjuk.

    Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedjük annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtsuk ki.)

    A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, és a tetejére szórjuk az apróra felvágott medvehagymát. Megszórjuk sóval, és egy kevés őrölt borssal.

    A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd mindegyik csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá