Medvehagymás-túrós csiga egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- kb. 25-35 dkg túró
- 10 szál medvehagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A medvehagymát apróra felvágjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedjük annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtsuk ki.)
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, és a tetejére szórjuk az apróra felvágott medvehagymát. Megszórjuk sóval, és egy kevés őrölt borssal.
A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd mindegyik csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »