Medvehagymás-túrós csiga egyszerűen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • kb. 25-35 dkg túró
  • 10 szál medvehagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

A medvehagymát apróra felvágjuk.

Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedjük annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra nyújtsuk ki.)

A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, és a tetejére szórjuk az apróra felvágott medvehagymát. Megszórjuk sóval, és egy kevés őrölt borssal.

A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd mindegyik csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.

Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.