Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-szalonnás omlett recept

Medvehagymás-szalonnás omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 2 dkg füstölt szalonna
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 szál medvehagyma levél
    • 2-3 tekerés bors

    Elkészítése:

    A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és egész apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk.

    A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit felverjük. Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a zsír, keveset le is önthetünk róla.) A visszamaradt zsírra öntjük a felvert tojásokat, és közepestől kisebb lángon sütjük.

    Megszórjuk medvehagymával, majd a pirított szalonnával.

    Őrölünk rá pár tekerés borsot. (A szalonna elég sós volt, ezért só külön nem került bele.) Tetszőleges szilárdságig sütjük.

    Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá