Medvehagymás-szalonnás omlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • kb. 2 dkg füstölt szalonna
  • 3 nagyobb tojás
  • 3-4 szál medvehagyma levél
  • 2-3 tekerés bors

Elkészítése:

A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és egész apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk.

A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit felverjük. Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a zsír, keveset le is önthetünk róla.) A visszamaradt zsírra öntjük a felvert tojásokat, és közepestől kisebb lángon sütjük.

Megszórjuk medvehagymával, majd a pirított szalonnával.

Őrölünk rá pár tekerés borsot. (A szalonna elég sós volt, ezért só külön nem került bele.) Tetszőleges szilárdságig sütjük.

Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.