Matrózhús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg hús (vesepecsenyéből, fehérpecsenyéből, hátszínből, felsálból vagy pacsniból készülhet)
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst egyujjnyi vastag, kétujjnyi széles hosszúkás darabokra vágjuk, és mindegyiken egy szalonnadarabkát átszúrva, sóval, borssal bedörzsöljük. Az olajban fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, nagy lángon megforgatjuk benne a húst, és a cikkekre vágott paradicsomokat meg két fölszeletelt zöldpaprikát mellé dobunk. Egy kevés vízzel (vagy vörösborral) jó puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A tál közepére rakjuk a húst, vajas galuskával koszorúzzuk, és rászórjuk a maradék, karikákra vágott zöldpaprikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »