Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes burgonya saláta recept

Majonézes burgonya saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg burgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kevesebb vagy több is lehet)
    • 2 doboz tejföl (kb 4 dl)
    • 2 dl majonéz-de, ha több az sem baj
    • 1 fej lila hagyma
    • fél citrom leve
    • 1-2 ek 10%-os ecet
    • cukor ízlés szerint (én személy szerint kicsit édesebben készítem)
    • továbbá só a burgonyára, a főzés során
    • bors(fehér vagy fekete) a salátába

    Elkészítése:

    A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük. A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük. Ráöntjük a citrom levét, ez kicsit elveszi majd az erős ízét,  és a cukrot is hozzáadjuk. Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors. Átkeverjük.

    A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk. Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.

    Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá