Majonézes burgonya saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kevesebb vagy több is lehet) - 2 doboz tejföl (kb 4 dl)
- 2 dl majonéz-de, ha több az sem baj
- 1 fej lila hagyma
- fél citrom leve
- 1-2 ek 10%-os ecet
- cukor ízlés szerint (én személy szerint kicsit édesebben készítem)
- továbbá só a burgonyára, a főzés során
- bors(fehér vagy fekete) a salátába
Elkészítése:
A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük. A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük. Ráöntjük a citrom levét, ez kicsit elveszi majd az erős ízét, és a cukrot is hozzáadjuk. Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors. Átkeverjük.
A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk. Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.
Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

