Majonézes burgonya saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Majonézes burgonya saláta

Hozzávalók:

  • kb 1 kg burgonya
  • 4 tojás (kevesebb vagy több is lehet)
  • 2 doboz tejföl (kb 4 dl)
  • 2 dl majonéz-de, ha több az sem baj
  • 1 fej lila hagyma
  • fél citrom leve
  • 1-2 ek 10%-os ecet
  • cukor ízlés szerint (én személy szerint kicsit édesebben készítem)
  • továbbá só a burgonyára, a főzés során
  • bors(fehér vagy fekete) a salátába

Elkészítése:

A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük. A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük. Ráöntjük a citrom levét, ez kicsit elveszi majd az erős ízét,  és a cukrot is hozzáadjuk. Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors. Átkeverjük.

A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk. Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.

Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! :)