Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük. A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük. Ráöntjük a citrom levét, ez kicsit elveszi majd az erős ízét, és a cukrot is hozzáadjuk. Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors. Átkeverjük.
A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk. Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.
Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! :)