Legényfogó reggeli recept

Hozzávalók:
- 2 pár debreceni kolbász
- 4 szelet füstölt kolozsvári szalonna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 TV paprika
- 2 közepes paradicsom
- 6 szelet (PurPur) kenyér
- 1 evőkanál genovai bazsalikom pesztó
- 2 dkg cheddar sajt
- só
- bors
- törött paprika
- 1 evőkanál sertészsír
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A kenyereket megkenjük a bazsalikom pesztóval és sütőpapírral bélelt tepsin betoljuk a sütőbe és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a héja ropog, a teteje puha. Ha kész, kivesszük a sütőből és a reszelt cheddar sajtot elosztjuk a tetejükön.
Egy serpenyőt nagyon alacsony hőfokon melegíteni kezdünk, addig a szalonnákat bevagdossuk a közepükig (kakastaréj), és az előmelegített serpenyőn, lassú tűzön pirosra, a bőrét ropogósra sütjük. Ha kész, kiemeljük és két tányérra szétosztjuk.
Ha kell, pótoljunk alá zsiradékot. Ha van elég hely a serpenyőben, akkor a debreceni kolbászokat süthetjük a szalonnával együtt.
Amikor elkészültek, akkor jól átsült tükörtojást készítünk a serpenyőben a kolozsvári szalonna zsírján. A tükörtojások tetejét frissen őrölt borssal, törött paprikával, ízlés szerint sóval ízesítjük, díszítjük.
A TV paprikát és paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és négy hasábba vágjuk, a paradicsomokat szintén egyenként négy karikára vágjuk fel.
A megmaradt zsiradékon megpirítjuk, ha kell a zsiradékot pótoljuk és a tányérokra elosztjuk. Ízlés szerint fűszerezhető sóval, borssal, bazsalikommal.
Az elkészült, akkor a bazsalikom pesztós pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »