Lazacos batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg leveles tészta (fél csomag, bolti)
- 15 dkg lazac (filézett, bőr nélkül)
- 5 dkg spenót (lehet mirelit is)
- 5 dkg mozzarella
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
Elkészítése:
A leveles tésztából 0,5 cm vastag, kb. 20 x 20 cm-es négyzetet formázok. A tészta közepére helyezem a lazacfilét.
Sózom, borsozom, majd a lazacra halmozom a spenótot (mirelit esetén félig kiolvadt zöldséggel dolgozom). A spenótot is fűszerezem, majd az egészet megkoronázom a mozzarella sajttal.
A tészta sarkait felhajtva batyut formázok, tetejét a felvert tojással megkenem.
Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverés esetén 180) 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A lazacos batyu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


