Lazac és garnélarák salátaágyon recept

Hozzávalók:
- 250 g lazac
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 300 g garnélarák (ha lehet ne fagyasztott legyen)
- 4 ek liszt
- 2 ek pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- saláta ízlés szerinti öntettel (jégsaláta, paprika, paradicsom, mozzarella, uborka, stb)
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A lazacot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, két oldalát kicsit megpirítjuk és felöntjük a tejszínnel, majd puhára pároljuk.
A garnélarákokat megpucoljuk paprikás lisztbe beleforgatjuk, majd tojásba mártjuk és újból a lisztbe, majd bő olajban kisütjük.
Amíg készül a rák és a lazac addig elkészítjük a salátánkat. Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »