Lazac és garnélarák salátaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lazac és garnélarák salátaágyon

Hozzávalók:

  • 250 g lazac
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 300 g garnélarák (ha lehet ne fagyasztott legyen)
  • 4 ek liszt
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 tojás
  • saláta ízlés szerinti öntettel (jégsaláta, paprika, paradicsom, mozzarella, uborka, stb)
  • a sütéshez olaj

Elkészítése:

A lazacot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, két oldalát kicsit megpirítjuk és felöntjük a tejszínnel, majd puhára pároljuk.

A garnélarákokat megpucoljuk paprikás lisztbe beleforgatjuk, majd tojásba mártjuk és újból a lisztbe, majd bő olajban kisütjük.

Amíg készül a rák és a lazac addig elkészítjük a salátánkat. Még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!