Lapótya recept
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 15 dkg darált hús
- 2 szelet zsemle
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy öklömnyi burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani, ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.
Tipp:
Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

