Lapótya recept

Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 15 dkg darált hús
- 2 szelet zsemle
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy öklömnyi burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani, ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.
Tipp:
Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »