Lapótya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 15 dkg darált hús
- 2 szelet zsemle
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy öklömnyi burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani, ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.
Tipp:
Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.