Lapótya recept

Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 15 dkg darált hús
- 2 szelet zsemle
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy öklömnyi burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani, ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.
Tipp:
Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »