Lapcsánka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű krumpli (kb. 50 dkg)
- liszt (amennyit felvesz, de jó pár evőkanállal kell bele)
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl (kb. egy kis dobozos)
- fokhagyma
- só, bors
- kevés szódabikarbóna
Elkészítése:
A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá,nem kell túl sűrűre készíteni.
Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a szódabikarbónát.
1 tojásnál többet ne tegyünk hozzá, mert akkor szívós lesz a kisült étel! Olajat forrósítunk, és kanállal kis halmokat teszünk a masszából, majd kissé lelapítjuk.
Piros ropogóra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.