Kukoricás-cukkinis melegszendvics recept
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 10 dkg sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg margarin
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek ketchup
- 1 fej vöröshagyma
- csipet cukor
- 30 dkg csemegekukorica
- ízlés szerint zöld fűszer
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
A margarint összekeverjük a sűrített paradicsommal, a ketchuppal, a fokhagymával és az apróra vágott vöröshagymával. Hozzáadunk ízlés szerint sót és borsot, csipet cukrot és egy kis zöld fűszert (pl oregánó, kakukkfű, bazsalikom).
A kenyereket megkenjük a kapott krémmel. A kukoricát összekeverjük a cukkinivel és a lereszelt sajttal, majd a megkent kenyerekre halmozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon, kb 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

