Krumplis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 dl olaj
- 2 ek paprikakrém
- 1 ek só
- 1 tk ételízsítő
- 1 tk őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk fokhagymapor
- 1 kg kocka tészta
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, utána rátesszük a paprikakrémet, összekeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát és ezzel is elkeverjük, majd rátesszük a krumplit összekeverjük és a többi fűszerrel befűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. A főzés végére a krumpli szinte szétmálik és sűrű szaft lesz belőle.
Közben egy nagyobb lábasba vizet teszünk, sózzuk és felforraljuk, majd ha forr beleöntjük a tésztát és kevergetés mellett készre főzzük.
A leszűrt tésztát a krumplival összekeverjük és már tálalhatjuk is az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »