Krumplis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 3 dl olaj
- 2 ek paprikakrém
- 1 ek só
- 1 tk ételízsítő
- 1 tk őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk fokhagymapor
- 1 kg kocka tészta
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, utána rátesszük a paprikakrémet, összekeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát és ezzel is elkeverjük, majd rátesszük a krumplit összekeverjük és a többi fűszerrel befűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. A főzés végére a krumpli szinte szétmálik és sűrű szaft lesz belőle.
Közben egy nagyobb lábasba vizet teszünk, sózzuk és felforraljuk, majd ha forr beleöntjük a tésztát és kevergetés mellett készre főzzük.
A leszűrt tésztát a krumplival összekeverjük és már tálalhatjuk is az ételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »