Krumplis-sonkás sült tojás recept

Hozzávalók:
- 2 krumpli
- 10 dkg sonka
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk fel ízlés szerint. (Én a vékonyra szeletelt sonkát kisebb kockákra vágtam.)
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt krumplit. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd többször átforgatva süssük pár percig. Amikor már kezd színt kapni, szórjuk rá a felkockázott sonkát. Süssük még pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.
Ezután pötyögtessük meg a tejföllel, és kanállal kicsit kenjük el. Végül üssük rá a két tojást, majd szintén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt süssük készre. Ízlés szerint süthetjük a tojást lágyabbra, vagy éppen keményebbre. (Mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe, a nyelét tekerjük be alufóliával, nehogy sütés közben megolvadjon!!!)
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »