Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk fel ízlés szerint. (Én a vékonyra szeletelt sonkát kisebb kockákra vágtam.)
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt krumplit. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd többször átforgatva süssük pár percig. Amikor már kezd színt kapni, szórjuk rá a felkockázott sonkát. Süssük még pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.
Ezután pötyögtessük meg a tejföllel, és kanállal kicsit kenjük el. Végül üssük rá a két tojást, majd szintén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt süssük készre. Ízlés szerint süthetjük a tojást lágyabbra, vagy éppen keményebbre. (Mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe, a nyelét tekerjük be alufóliával, nehogy sütés közben megolvadjon!!!)
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.