Krumplis lángos pofonegyszerűen recept
Hozzávalók:
- 4-5 db (sárga) krumpli
- 2 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek tejföl
- liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, hagyom kihűlni. Ha már meg tudom fogni, meghámozom, krumplinyomón áttöröm egy keverőtálba. Beleütöm a 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt, beleteszem a fokhagyma présen átnyomott fokhagymát, a tejfölt, beleszórok némi lisztet, sózom, borsozom.Villával elkezdem összedolgozni, csomómentesre, ha kell, még szórok bele lisztet, amennyit felvesz. Kézzel formázható masszát kell kapnom, ami nem folyós, a nokedli tésztánál jóval sűrűbb.
Serpenyőben olajat hevítek, vizes kézzel evőkanálnyi mennyiséget veszek ki a tésztából, lángos formára nyomogatom, a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, papírtörlővel bélelt tálba szedem.
Tálaláskor igény szerint reszelt sajtot, tejfölt, ketchupot vagy bármi hasonlót adhatunk hozzá, mellé.
[ad#Google Adsense Cikk]