Krumplis lángos pofonegyszerűen

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 4-5 db (sárga) krumpli
  • 2 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek tejföl
  • liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, hagyom kihűlni. Ha már meg tudom fogni, meghámozom, krumplinyomón áttöröm egy keverőtálba. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a fokhagyma présen átnyomott fokhagymát, a tejfölt, beleszórok némi lisztet, sózom, borsozom.Villával elkezdem összedolgozni, csomómentesre, ha kell, még szórok bele lisztet, amennyit felvesz. Kézzel formázható masszát kell kapnom, ami nem folyós, a nokedli tésztánál jóval sűrűbb.

Serpenyőben olajat hevítek, vizes kézzel evőkanálnyi mennyiséget veszek ki a tésztából, lángos formára nyomogatom, a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, papírtörlővel bélelt tálba szedem.

Tálaláskor igény szerint reszelt sajtot, tejfölt, ketchupot vagy bármi hasonlót adhatunk hozzá, mellé.
[ad#Google Adsense Cikk]