Kókuszos túrógombóc recept
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 2db (danone görög) kókuszos joghurt
- 2dl habtejszín
- méz ízlés szerint
- 20 dkg kókusz
- 2 cs zselatin fix vagy 2 evőkanál sima zselatin felfőzve és lehűtve
- fél kg eper
Elkészítés:
A habot felverem jó keményre, a túrót a jughurttal simára keverem, majd hozzákeverem a habot, a kókusz negyedét és végül a zselatint. Legalább 1 órára a hűtőbe teszem. Közben az epret lecsumázom megmosom, majd pürésítem. A túróból kis gombócokat formázok meghempergetem a kókuszban, és az eperrel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

