Kínai szezámmagos csirke pirított tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 7 ek búzaliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
- 7 ek kukorica keményítő
- kevés víz
- só
- bors
- olaj
- 7 ek ketchup
- ízlés szerint chili
- szezámmag
- méz
- 1 csomag (500 g) spagetti
- kb 125-150 ml szójaszósz
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A keményítőt, a lisztet, a tojást, a sütőport és a vizet összekeverem és palacsintatészta sűrűségű masszát készítek belőle.
A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom, majd az előzőleg elkészített masszába forgatom, bő, forró olajban kisütöm.
Lecsöpögtetem a kész húsokat, majd a ketchupból, mézből, chiliből és szezámmagból mártást készítek és ebben forgatom meg a ropogósra sült csirkemell darabokat.
Közben a vizet felforralom és enyhén sós vízben készre főzöm a tésztát.
A wokban olajat hevítek és amikor az már forró, beleforgatom a lecsöpögtetett spagettit és ráöntöm a szójaszószt. Pár percig pirítom és forgatom, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát, majd tálalom. A tésztát ízlés szerint lehet még gazdagítani zöldségekkel, én most vöröshagymát dobtam még a wokba.
Tipp:
A szójaszósz elég sós, ezért óvatosan használjuk. A chilit én szárított formában használtam,de lehet krémmel is. Vegánok méz helyett rizs sziruppal is készíthetik, az eredményt nem befolyásolja.