Ketchupos húspástétom recept

Hozzávalók:
- 1 doboz húspástétom
- 6 dkg vaj
- 1 szál újhagyma (vagy 1 kiskanál reszelt hagyma)
- 1 dl ketchup
- 1 kiskanál cukor
- néhány csepp ecet (lehetőleg borecet)
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál Worcester-mártás
Elkészítés:
A húspástétomot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és két deka vajjal kikent tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A maradék vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott újhagymát (vagy a reszelt hagymát), a többi ízesítőt beletesszük, és kevés vízzel sűrű mártássá forraljuk. A pástétomszeletekre kenjük, és a sütőben közepes lángon 5-10 percig sütjük, de nem pirítjuk meg. Párolt zöldségféle illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »