Ketchupos húspástétom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz húspástétom
  • 6 dkg vaj
  • 1 szál újhagyma (vagy 1 kiskanál reszelt hagyma)
  • 1 dl ketchup
  • 1 kiskanál cukor
  • néhány csepp ecet (lehetőleg borecet)
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál Worcester-mártás

Elkészítés:
A húspástétomot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és két deka vajjal kikent tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A maradék vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott újhagymát (vagy a reszelt hagymát), a többi ízesítőt beletesszük, és kevés vízzel sűrű mártássá forraljuk. A pástétomszeletekre kenjük, és a sütőben közepes lángon 5-10 percig sütjük, de nem pirítjuk meg. Párolt zöldségféle illik hozzá.