Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet füstölt, főtt házi sonka
- 2 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
- 2-3 szál friss petrezselyemzöld
- 6 dkg lágy kecskesajt
- 2 dkg vaj
- frissen őrölt bors
- 1 csipet pirospaprika
- só
Elkészítése:
A vajat serpenyőbe teszem, hozzáadom a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, pirítom néhány percig, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát.
A tojásokat egyenként felütöm, majd egy tálba téve villával összekeverem, majd mikor a bacon és a sonka is megpirult kissé, hozzáadom a felvert tojásokat.
Kissé megsózom, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adok hozzá, kissé összekeverem és készre sütöm.
Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsolom a még forró tojásra, meghintem egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórok és már tálalom is, ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát.
Ami lehet egy gazdag, tápláló reggeli, vagy vacsora.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »