Kásaszömes szuszoga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg köles
- víz
- só
- 20 dkg darált mák
- kb 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A kölest enyhén sós, 2,5-3-szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.
Egy sütőedényt vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb 25 perc alatt készre sütjük.
Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk.
Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt illetve tejszínhabot is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »