Kásaszömes szuszoga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg köles
- víz
- só
- 20 dkg darált mák
- kb 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A kölest enyhén sós, 2,5-3-szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.
Egy sütőedényt vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb 25 perc alatt készre sütjük.
Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk.
Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt illetve tejszínhabot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »