Kásaszömes szuszoga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg köles
  • víz
  • 20 dkg darált mák
  • kb 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A kölest enyhén sós, 2,5-3-szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.

Egy sütőedényt vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb 25 perc alatt készre sütjük.

Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk.

Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt illetve tejszínhabot is.