Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával. recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a salátához:
- 1 cs zöld spárga
- 2 db sárgarépa
- 1 csokor kapor
- 3 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk magos dijoni mustár
- 1/2 citrom leve
- csipet só
Rántott mozzarella hozzávalói:
- 2 db mozzarella (nagy)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt színes bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)
Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.
Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, még mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)
Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.