Kalács smarni recept

Hozzávalók:
- 300-350 g szikkadt kalács felkockázva
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-3,5 dl tej
- kis marék mazsola rumba áztatva
- vaj a sütéshez
- 1-2 ek cukor (el is hagyható,attól függően mennyire édes a kalács)
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a tejjel és a reszelt citromhéjjal elkevertem és ráöntöttem a kalácskockákra, magára hagytam, hogy jól felszívja, néha meg is forgattam.
A tojások fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral felverem, majd belekeverem a kalácskockákhoz a rumba áztatott mazsolákkal együtt.
Nagy serpenyőbe fél ek vajat melegítek és beleöntöm a fele masszát és egyenletesen eligazítom.
Ha aranybarnára sült megfordítom és kis sülés után szétcincálom fakanállal nagyobbacska darabokra.
Szép aranybarnára sütöm, kevergetve, mint a császármorzsát. Porcukorral megszórva, meggylekvárral ettük.
A császármorzsát nem szeretem ezt annál inkább :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »