Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács smarni recept

Kalács smarni
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 300-350 g szikkadt kalács felkockázva
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-3,5 dl tej
    • kis marék mazsola rumba áztatva
    • vaj a sütéshez
    • 1-2 ek cukor (el is hagyható,attól függően mennyire édes a kalács)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a tejjel és a reszelt citromhéjjal elkevertem és ráöntöttem a kalácskockákra, magára hagytam, hogy jól felszívja, néha meg is forgattam.

    A tojások fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral felverem, majd belekeverem a kalácskockákhoz a rumba áztatott mazsolákkal együtt.

    Nagy serpenyőbe fél ek vajat melegítek és beleöntöm a fele masszát és egyenletesen eligazítom.

    Ha aranybarnára sült megfordítom és kis sülés után szétcincálom fakanállal nagyobbacska darabokra.

    Szép aranybarnára sütöm, kevergetve, mint a császármorzsát. Porcukorral megszórva, meggylekvárral ettük.

    A császármorzsát nem szeretem ezt annál inkább :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá