Kalács smarni recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 300-350 g szikkadt kalács felkockázva
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-3,5 dl tej
- kis marék mazsola rumba áztatva
- vaj a sütéshez
- 1-2 ek cukor (el is hagyható,attól függően mennyire édes a kalács)
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a tejjel és a reszelt citromhéjjal elkevertem és ráöntöttem a kalácskockákra, magára hagytam, hogy jól felszívja, néha meg is forgattam.
A tojások fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral felverem, majd belekeverem a kalácskockákhoz a rumba áztatott mazsolákkal együtt.
Nagy serpenyőbe fél ek vajat melegítek és beleöntöm a fele masszát és egyenletesen eligazítom.
Ha aranybarnára sült megfordítom és kis sülés után szétcincálom fakanállal nagyobbacska darabokra.
Szép aranybarnára sütöm, kevergetve, mint a császármorzsát. Porcukorral megszórva, meggylekvárral ettük.
A császármorzsát nem szeretem ezt annál inkább :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.