Kalács smarni

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 300-350 g szikkadt kalács felkockázva
  • 2 db tojás
  • 3-3,5 dl tej
  • kis marék mazsola rumba áztatva
  • vaj a sütéshez
  • 1-2 ek cukor (el is hagyható,attól függően mennyire édes a kalács)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítése:

A tojás sárgákat a tejjel és a reszelt citromhéjjal elkevertem és ráöntöttem a kalácskockákra, magára hagytam, hogy jól felszívja, néha meg is forgattam.

A tojások fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral felverem, majd belekeverem a kalácskockákhoz a rumba áztatott mazsolákkal együtt.

Nagy serpenyőbe fél ek vajat melegítek és beleöntöm a fele masszát és egyenletesen eligazítom.

Ha aranybarnára sült megfordítom és kis sülés után szétcincálom fakanállal nagyobbacska darabokra.

Szép aranybarnára sütöm, kevergetve, mint a császármorzsát. Porcukorral megszórva, meggylekvárral ettük.

A császármorzsát nem szeretem ezt annál inkább :)