Kacsazsír recept

Hozzávalók:
- 2 marék kacsaháj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A történet úgy kezdődött, hogy a vasárnapi leveshez, vettem 60 dkg kacsa szárnytövet, de vehettem volna farhátat, vagy kacsacombot. Mindegyiken van annyi felesleges zsíros rész, amire már nincs szükség sem a levesben, sem a sültben.
Tehát a túl zsíros részeket levágom róla, a bőrrel együtt.
Ezeket a levágott darabokat felkockázom, egy kisebb serpenyőbe teszem, aláöntöm a vizet, és addig pirítom, amíg aranybarna lesz.
Ekkor óvatosan, több részletben hozzáöntöm a tejet. Vigyázni kell vele, mert könnyen kifut.
Tovább már nem sütöm, megvárom, míg langyos lesz. Tárolóedénybe öntöm, és hűtőszekrényben tárolom.
Egy jó maréknyi kacsahájból, 1-2 dl kacsazsír sül ki.
Tipp:
Friss kenyérrel, lila hagymával, enyhén megsózva kiváló reggeli, de felhasználható ételek készítésére is. Megjegyzem, a kacsa, vagy libazsírral készült szárnyas ételek sokkal finomabbak, mint az étolajjal készítettek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »