Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ír szódás kenyér recept

Ír szódás kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk sütőpor
    • 1 kávéskanál só
    • 2 dl joghurt
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).

    Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a többi anyagokkal. Hozzáadjuk a joghurtot, a vizet, és összekeverjük lazán kézzel a száraz anyagokkal. Nem kell úgy, mint a kelt tésztát, a kenyeret. Elég akár fakanállal összekeverni, a szódabikarbóna dolgozni kezd benne.

    A lisztezett deszkára tesszük, és cipót formázunk belőle. A tetejét bevagdossuk. Így könnyeben tudnak sütés közben a gázok szabadulni! Meghintjük liszttel kicsit a tetejét.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és betesszük a már előre bemelegített kenyeret a sütőbe. Amikor szép barna lesz és kopogós a teteje, ropogós a héja, 45-50 perc múlva kivesszük.

    Deszkára téve megvárhatjuk, amíg kihűl.

    Tipp:

    Élesztőt nem használunk, nem kell keleszteni. Gyors az elkészítése. Élesztőre érzékenyek, ezt a kenyeret nyugodtan ehetik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá