Ír szódás kenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl joghurt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).
Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a többi anyagokkal. Hozzáadjuk a joghurtot, a vizet, és összekeverjük lazán kézzel a száraz anyagokkal. Nem kell úgy, mint a kelt tésztát, a kenyeret. Elég akár fakanállal összekeverni, a szódabikarbóna dolgozni kezd benne.
A lisztezett deszkára tesszük, és cipót formázunk belőle. A tetejét bevagdossuk. Így könnyeben tudnak sütés közben a gázok szabadulni! Meghintjük liszttel kicsit a tetejét.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és betesszük a már előre bemelegített kenyeret a sütőbe. Amikor szép barna lesz és kopogós a teteje, ropogós a héja, 45-50 perc múlva kivesszük.
Deszkára téve megvárhatjuk, amíg kihűl.
Tipp:
Élesztőt nem használunk, nem kell keleszteni. Gyors az elkészítése. Élesztőre érzékenyek, ezt a kenyeret nyugodtan ehetik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »