Húsos lepény recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 2 paradicsom
- 1 mozzarella sajtgolyó
Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymzöldet, a sajtot, sót, őrölt borsot, zsemlemorzsát és az összezúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össsze az egészet.
Egy 23 cm-es keskeny szélű, kerek sütőformát vajazzunk ki és szórjuk meg morzsával. A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába. A paradicsomokat szeleteljük fel és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét a sajttal és paradicsommal.
170 fokos sütőbe téve, hőlégkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük. Salátát kínálhatunk mellé. Piknikezésre is vihetünk ilyet magunkkal, de vacsorára is kiváló étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

