Húsos lepény recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 2 paradicsom
- 1 mozzarella sajtgolyó
Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymzöldet, a sajtot, sót, őrölt borsot, zsemlemorzsát és az összezúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össsze az egészet.
Egy 23 cm-es keskeny szélű, kerek sütőformát vajazzunk ki és szórjuk meg morzsával. A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába. A paradicsomokat szeleteljük fel és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét a sajttal és paradicsommal.
170 fokos sütőbe téve, hőlégkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük. Salátát kínálhatunk mellé. Piknikezésre is vihetünk ilyet magunkkal, de vacsorára is kiváló étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »